Scouting Wiawaha Beverwijk maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Ontdek scouting

Wat is Scouting? Scouting biedt ontzettend veel verschillende activiteiten. Alles draait om uitdaging en plezier. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Van Welp tot Scout

Scouting staat open voor iedereen. Al vanaf 7 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen, die speltakken worden genoemd. De jongste speltak speelt hun spel in een thema. De oudere speltak wordt zelf betrokken bij het voorbereiden van hun activiteiten.

Scoutingtradities

Iedereen kent het wel, de tradities van Scouting. Het uniform, het hijsen van de vlag en de verschillende kreten bij het openen en sluiten. Al deze gebruiken hebben een bepaalde betekenis en horen bij Scouting. De tradities bestaan onder andere uit de volgende ceremoniën:

Openen en sluiten

Aan het begin van een opkomst wordt er officieel geopend. Na afloop wordt er ook gesloten. Iedere leeftijdsgroep doet dit op een eigen manier. De welpen en scouts roepen een yell. Het openen en sluiten geeft een symbolische grens weer: de grens waar het Scoutingspel begint of eindigt.

Installeren

Je hebt een paar keer meegekeken bij een speltak en je besluit dat Scouting écht iets voor jou is. Je wordt lid van de Wiawaha, wat betekent dat je na een paar maanden geïnstalleerd zult worden als scout. De installatie is een groot feest met allerlei leuke scoutingactiviteiten. Na het doen van de belofte krijg je als echte scout het speltakteken en het installatieteken op je Scoutfit en je ontvangt een groepsdas. Nu hoor je echt bij de groep!

Vacatures

Regelmatig zijn we bij
onze Scoutinggroep op
zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team en waar je interesse naar uitgaat. Heb je interesse en ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleiding via ons contactformulier.