Scouting Wiawaha Beverwijk maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid en besluit lid te worden van de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt tweemaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfitblouse op een blauwe spijkerbroek. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen.

Kleding Scouting Wiawaha Beverwijk

Bij Scouting Wiawaha Beverwijk draag je tijdens het hele seizoen een scoutfit blouse van Scouting Nederland. Na het openen kan je eventueel het Wiawaha t-shirt dragen, maar denk er om, bij het sluiten dragen we weer de scoutfit blouse. Onder het t-shirt en de blouse draag je altijd een blauwe spijkerbroek.

Scoutfit Scouting Nederland

De scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere officiële en gezamenlijke activiteit, en het zomerkamp doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je de scoutfit blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Vacatures

Regelmatig zijn we bij
onze Scoutinggroep op
zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons leidingteam willen versterken. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team en waar je interesse naar uitgaat. Heb je interesse en ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleiding via ons contactformulier.